onsdag 29 oktober 2008

Långa Skuggan tar en paus

Nu är det flytt på gång. Vi bär kartonger och hänger upp gardiner och snart kommer alla våra barn och förhoppningsvis något barnbarn också och hjälper oss att flytta. Det betyder att datorsladdar ska dras ur för ett litet tag. Därför säger jag nu hej då och på återseende till alla bloggkompisar. Nästa gång jag skriver ska jag tala om hur det är på nya stället.
Vi hörs!!

tisdag 21 oktober 2008

Toffelhjältar är hjältar

Jaha, så har jag lite funderingar igen över ett ord, som jag hörde för inte så längesedan. Det var en ung, vacker, klok och kärleksfull man som kallades "toffelhjälte". Lite lagom råa skratt följde efter konstaterandet att han minsann var en sådan. Då vill jag ge denne yngling lite upprättelse. Vad mig anbelangar så ska ordet "toffel" bort i detta fall. Han är en hjälte och ingenting annat. Han har nämligen fattat att han har en kvinna som är klok och ofta har rätt och som man ska lyssna på ibland för att livet ska bli bra.
Har någon hört talas om uttrycket "toffelhjältinna"? Jag bara frågar. Nej, det är ju som det ska vara att "karln är herre i sitt eget hus"? - "Kvinna i sitt eget hus"? Har ni hört talas om det? Nej, det är de här gamla idiotiska uttrycken som måste bort ur vårt språk innan tjejer och killar kan leva på lika villkor.

För övrigt har jag sett en ultraljudsbild på det nyaste barnbarnet. Fint!!!!!

måndag 13 oktober 2008

Duke Ellington

I går var jag iväg och fick lite kultur i mig. Det var Duke Ellingtonkonsert i Örby kyrka och det var riktigt fint. Örby och Veddige kyrkokörer sjöng, och så var det Johannes Landgren på orgel, och en saxofonist som hette Håkan Lewin och var från Göteborg som spelade jättefint. Där var en solist som sjöng också. Hennes namn kommer jag inte på just nu.
Ibland är det bra att ta sig i kragen och ge sig iväg från stugvärmen och få sig lite upplevelser.
Detta var ingenting att ångra.

torsdag 9 oktober 2008

Fy skäms, Mona Sahlin

Skäms på dig Mona Sahlin, som sviker ett broderparti som i alla år har stöttat sossarna. Utan vänstern hade ni inte haft regeringsmakten vid många tillfällen under åren. I stället hoppar ni i armarna på ett parti som i mångt och mycket ställer upp på borgerliga värderingar ; det handlar minsann inte bara om arbetsrätten. Se bara på miljöpartiets inställning till friskolor t.ex. Hur kan du? grattis i stället till Lars Ohly. Det här vinner du många röster på.

onsdag 8 oktober 2008

Sjuka barnbarn är inte roligt.


Precis när livet är som allra bäst och inga orosmoln flyger över en, så ska naturligtvis ett barnbarn gå och bli sjuk. Det är fisigt av honom tycker jag. Och konstigt att man själv ska få ont i magen när det är barnbarnet som är sjukt. Pust.

Men jag har i alla fall varit duktig och stickat färdig en fin tröja till den minsta barnbarnsvarianten. Fin, eller hur? Och snart kommer det ett barnbarnsbarn också(Ja, bara bonusbarnbarnsbarn men i alla fall). Då får det bli nya tröjor att sticka.
Ylle Ylle Ylle på er yllihop!