fredag 27 november 2009

Mjuka upp?? Eller hårda till?

Centern och folkpartiet går ut och propagerar för att "mjuka upp" arbetsrätten. Vad är det för ett uttryck? Mjuka upp? Jag tror inte att en gammal erfaren jobbare med mycket kunskap tycker det är att "mjuka upp" när han får stryka på foten för en ung karriärist. Nej, han skulle nog kalla det att hårda till, när tryggheten på jobbet försvinner. Man behöver inte ta miste på vilket perspektiv dessa båda partier har när det gäller samhället och människosynen. Nästa år får vi hoppas att vi blir av med dem!

måndag 9 november 2009

Är du en svikare, Andersson?

Nänänä Andersson, vad är det jag tycker mig märka?
Du som har fått så mycket beröm av mig för att du har skött dig! Mindre jobb har du också att utföra, nu när jag har hjälpt dig så att du inte har så många kilo att bära omkring på! Tänk på alla människor som har hört mig skryta om dig för att du ställer upp och inte krånglar!
Och kolla in Pettersson! Han gör inget väsen av sig utan vandrar snällt omkring utan några tjuvknep!
Och betänk att det inte är mer än lite drygt en månad sen som du tillät mig svänga runt på dansgolvet i både tango och vals!
Så vad är det du håller på med??? Skärp dig! Jag tänker minsann åka till Stockholm och knata runt på gatorna där vad du än säger. Och till skogen ska jag i vinter och bära stock och elda ris och hugga ved. Då får du allt ställa upp!!

Så jag säger bara en sak Andersson: SKÄRPNING!!!!

onsdag 4 november 2009

Målet är nått

Yes!! Yes!! Yes!!

Nu är jag framme! Guldnyckeln är utdelad, applådåskorna har rungat och vågen visade snällt 65 kilo och inte ett enda hekto över det.
Det firades med en god näve jordnötter.


Stolt är jag det kan inte förnekas.

Och vacker. Och snart blir jag fattig för jag kan inte låta bli att köpa jumprar som sitter åt.
Det må vara hänt.