onsdag 29 juli 2009

Skitfint!

Nu var det riktigt längesen som det hördes något från den här bloggen. Det har dock sina orsaker, bl a har vi hållit på med vårt projekt för sommaren, nämligen att göra i ordning dasset på vårt torp Stenbäcken. Att göra i ordning dass kräver sin kvinna och man. Man får ha tungan rätt i mun när man målar, man måste låta fantasin fara iväg lite som den vill och så får man finna sig i att kissa ute i vissa kritiska skeden. Nu är vi nästan nästan klara, så nu måste jag få skriva och skryta lite. Kolla bara här på alla fina bilder utifrån och inifrån!









Här kan du se den fina hyllan som Claes gjorde till Hjortedal för längesen. Nu fick den en uppfräschning och så lite fina saker på sig. Renfana och pors hänger på tork för finheten och den goda luktens skull. Och så den obligatoriska bonaden förstås.






Vad vore ett dass utan en tidningskorg? Jag bara undrar...
I denna korgen finns också en penna så att man kan lösa korsord när andan faller på.





Här kommer Stenbäckens specialare: Moln och fåglar i taket. Varje gång jag tittar upp på mitt fina fina dasstak kommer jag att tänka på systersonen Daniel som var i kyrkan en gång när dom bodde uppe i Boden. Daniel tittade sig förundrat omkring och såg takmålningarna på änglarna.

"Hugaligen, fåglar i taket!" utbrast gossen häpet. Du är välkommen till Stenbäcken Daniel, så ska du minsann få se på fåglar i taket!






Så här fin blev sittbänken när min käre gubbe hade gjort sitt. Till yngsta dotterns glädje har hålen fått frigolitringar som värmer gott därbak. Tyvärr är de lite mindre än mitt stora fina fåtöljhål som fanns förut. Men man vänjer sig. En absolut nödvändighet är förstås två hål. Ett dass utan kompiskissning är inte värt namnet.

Nu ska ingen tro att det är färdigt än. Nej då nej då. Det ska bli ännu finare. Vi ska få ett golv så fint så jag tror att det blir ekparkett. Och så har jag ännu inte fått upp tänkespråket på dörren, det kommer så snart den där björkbiten som Claes sågade upp åt mig har torkat. Där ska det stå:

Jäkta inte, sitt min vän! Bortglömd vila får du ej igen!

Så att alla ska veta att man kan sitta hur länge som helst och dingla med benen och filosofera över tillvaron utan att man ska behöva bli störd. Det är nyttigt och bra för både kroppen och själen.


Välkommen att njuta på vårt fina dass, den som är i behov av sådana sköna stunder!